Werving & Selectie

Hoe verbinden we de juiste mensen aan mooie functies? Een effectieve organisatie valt of staat bij de juiste mensen. Wanneer medewerkers, op welk niveau dan ook, niet op de goede plek zitten, komt dit de effectiviteit niet ten goede. ‘De goede plek’ betekent onder andere dat een medewerker kan doen waar hij goed in is en waar hij zich prettig bij voelt. Het vinden van de juiste mensen is een hele opgave. De procedure voor werving en selectie gaat immers veel verder dan alleen het plaatsen van een vacature. Wil een organisatie de best passende kandidaat vinden, kan het prettig zijn een deskundige buitenstaander mee te laten kijken.

Onze oplossingen om werving & selectie te realiseren

Assessment

Een nieuwe taak of functie vraagt soms om een objectieve beoordeling over iemands competenties en talenten.

Leiders met lef

Wist u dat 90% van succesvol leidinggeven bepaald wordt door persoonlijke kenmerken?

Organisatieadvies

Als bedrijf kunt u met verschillende organisatievraagstukken te maken krijgen. Welke strategische richting wilt u op? Hoe anticipeert u op…

Het stellen van de juiste vragen

Het werven en selecteren van de juiste kandidaten kost veel tijd en energie. Bovendien is het maar de vraag of het werven van een externe kracht de oplossing is voor uw vraagstuk. Misschien heeft u interne medewerkers die, al dan niet met bijscholing, prima voldoen aan uw wensen. En is een nieuwe medewerker van buitenaf wel gewenst, waar moet die persoon dan eigenlijk aan voldoen?

Wij bieden u de helpende hand

Buro Noorderlingen helpt u deze en andere relevante vragen te beantwoorden en op zoek te gaan naar de ideale kandidaat. Dit doen we in alle gewenste stappen van het selectieproces:

  • Samen met u stellen we de gewenste competenties vast.
  • Ook denken we mee over de selectieprocedure: wie moeten er bij betrokken worden? Waar begint de zoektocht naar de juiste medewerker?
  • Voor veel functies kunnen we kandidaten leveren vanuit ons eigen netwerk.
  • Indien gewenst, nemen we als externe deelnemer plaats in de sollicitatiecommissie om u met een objectieve blik bij te staan.
  • We organiseren assessments voor functies waarin dat nodig is.

Met onze kennis en ervaring in het vak van werving en selectie, helpen we u zo de beste kandidaat te vinden voor uw openstaande functie.

"Zeer succesvol en directe resultaten!"

De stichting Noventa Onderwijs doet regelmatig een beroep op de diensten van Bureau Noordelingen. Zeer succesvol en directe resultaten was hun dienstverlening Leiderschap met Lef, wat prima aansloot bij onze kweekvijver directie. Verder werken we prima samen op het gebied van outplacement, coaching en loopbaanontwikkeling. Voor ons is Bureau Noordelingen een fijne samenwerkingspartner; klantgericht, betrouwbaar, innovatief en gericht op maatwerk met een hoog niveau.

- Harrie Steenstra - Directeur /bestuurder Noventa