Organisatieontwikkeling

Wat maakt een organisatie dynamisch en wendbaar? En.. welke invloed heb ik daar zelf op?

Organisaties hebben te maken met een omgeving die continu in beweging is. Maar ook de eigen ambitie is aanleiding voor verdere ontwikkeling.  Maar waar organisatieontwikkeling tijd en aandacht vraagt, geldt voor veel organisaties juist ‘de hectiek van de dag’. Hoe bepaalt u dan de juiste koers? Hulp van buitenaf kan hierbij zinvol zijn. Met een objectieve en frisse blik kan een externe kracht de organisatie helpen in beweging te komen, te groeien en mee te veranderen met de wensen van de klant en de markt.

Organisatieontwikkeling gaat over het begeleiden van de directie, het management en medewerkers. Met als doel te veranderen, beter samen te werken, efficiënter te werken of meer synergie in de organisatie te creëren. Bij grote organisatieveranderingen, maar ook bij kleinere thema’s, zoals de samenwerking tussen en binnen afdelingen, verschillende leiderschapsstijlen en efficiency. Worstelt uw organisatie met dergelijke vraagstukken? Wij bieden uw organisatie de helpende hand als het gaat om de herijking van de visie en het uitstippelen van een nieuwe koers. Om deze vervolgens ook te implementeren op de werkvloer.

Onze oplossingen om organisatieontwikkeling te realiseren

Interim Management

Interim management is de laatste jaren sterk aan verandering onderhevig.

Organisatieadvies

Als bedrijf kunt u met verschillende organisatievraagstukken te maken krijgen. Welke strategische richting wilt u op? Hoe anticipeert u op…

Assessment

Een nieuwe taak of functie vraagt soms om een objectieve beoordeling over iemands competenties en talenten.

Leiders met lef

Wist u dat 90% van succesvol leidinggeven bepaald wordt door persoonlijke kenmerken?

Teamtraining

Als organisatie is het belangrijk om continu in beweging te zijn.

De Vlootschouw

De toekomst van organisaties wordt vaak bepaald door het bestuur en het management. Wilt u weten of u met uw…

Bewegen tot vernieuwing?

Buro Noorderlingen helpt uw organisatie (opnieuw) in beweging te komen en zich verder te ontwikkelen. Onze ervaren consultants hebben als betrokken buitenstaander een frisse blik op organisatieontwikkeling. Met een praktische en creatieve aanpak weten we de kern van het probleem snel te achterhalen, kansen te benoemen en kordaat aan het werk te gaan. Geen vuistdikke rapporten, maar een concrete aanpak met duidelijke visie.

Een organisatieontwikkelingstraject start bij voorkeur bij directie en management. Zij bepalen immers de visie, missie, doelstelling en strategie. Maar zonder commitment vanuit de werkvloer komt zelfs het beste plan niet tot leven. Daarom helpen we u met het maken van de juiste vertaalslag van de directie naar het middenkader en de medewerkers. Co-creatie is daarbij het sleutelwoord. Zo zorgen we er samen met alle lagen uit de organisatie voor dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst.

"Aandacht, betrokkenheid en samen betekenis geven"

Noorderlingen is een soort thuiskomen: aandacht, betrokkenheid en samen betekenis geven. Wat zien we, wat denken we, wat voelen we, klopt het en wat klopt er dan?
Maar ook nieuwe inzichten delen, elkaar wijzen op lezenswaardige literatuur, of een youtube filmpje! En gewoon genieten en plezier hebben in het werk; weten dat je betekenisvol werk doet voor mensen en organisaties. Dat is dus Noorderlingen.

- Bianca Katee, samenwerkingspartner