Duurzame inzetbaarheid

Hoe maak je het thema ‘Duurzame inzetbaarheid’ concreet?  
De gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt, mensen moeten langer doorwerken en organisaties moeten meer en meer in staat zijn in te spelen op veranderingen in de maatschappij. Niet gek dus, dat duurzame inzetbaarheid bij veel organisaties hoog op de agenda staat. Maar wat is dat eigenlijk, duurzame inzetbaarheid? En hoe zorgen de directie en de medewerkers er zelf voor dat zij langer inzetbaar zijn? Buro Noorderlingen helpt u. Samen houden we medewerkers langer fit en met plezier aan het werk. Het doel? Tevreden medewerkers en een fitte organisatie die wendbaar is wanneer nodig.

Onze oplossingen om duurzame inzetbaarheid te realiseren

Loopbaancoaching

In de huidige maatschappij hebben veel mensen moeite met het kiezen van de juiste baan.

Assessment

Een nieuwe taak of functie vraagt soms om een objectieve beoordeling over iemands competenties en talenten.

Organisatieadvies

Als bedrijf kunt u met verschillende organisatievraagstukken te maken krijgen. Welke strategische richting wilt u op? Hoe anticipeert u op…

Teamtraining

Als organisatie is het belangrijk om continu in beweging te zijn.

Duurzame inzetbaarheid: een onderwerp op alle niveaus

Gezonde medewerkers zijn productiever en verzuimen minder. Veel organisaties willen daarom het beste uit hun medewerkers halen. Duurzame inzetbaarheid is een thema voor elke leeftijdsfase. Het gaat over fit en plezierig werken, voor nu en voor de toekomst. Investeren in de gezondheid en betrokkenheid van medewerkers is niet alleen goed voor de organisatie, maar ook voor medewerkers.

Wij ondersteunen u bij het realiseren van duurzame inzetbaarheid. Zo helpen we directie en management onder andere met analyses en concrete handvatten om duurzame inzetbaarheid te optimaliseren. Bijvoorbeeld door ontwikkelen van beleid. Ook coachen we leidinggevenden en medewerkers in het bespreekbaar maken van keuzes rondom dit thema. En bent u juist die medewerker die wel een steuntje in de rug kan gebruiken? Ook dan zijn we er voor u. Bijvoorbeeld met loopbaancoaching en nuttige tips om u gezond en fit te houden en met meer plezier aan het werk te gaan én te blijven. Onze ervaren consultants maken in overleg met alle betrokkenen een plan op maat waar directie, management en medewerkers concreet mee aan de slag kunnen. Want een gezonde organisatie, daar is iedereen bij gebaat.

"Aandacht, betrokkenheid en samen betekenis geven"

Noorderlingen is een soort thuiskomen: aandacht, betrokkenheid en samen betekenis geven. Wat zien we, wat denken we, wat voelen we, klopt het en wat klopt er dan?
Maar ook nieuwe inzichten delen, elkaar wijzen op lezenswaardige literatuur, of een youtube filmpje! En gewoon genieten en plezier hebben in het werk; weten dat je betekenisvol werk doet voor mensen en organisaties. Dat is dus Noorderlingen.

- Bianca Katee, samenwerkingspartner