Leiders met lef

Wist u dat 90% van succesvol leidinggeven bepaald wordt door persoonlijke kenmerken?
Juist om die reden is het voor (toekomstig) leidinggevenden belangrijk om te werken aan de eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ons assessment ‘Leiders met lef’ biedt hierin de optimale ondersteuning.

 

Bewegen tot vernieuwing?

Neem contact met ons op

Vier thema’s van leidinggeven

‘Leiders met lef’ is een programma dat we samen met onze klant PCBO Smallingerland hebben ontwikkeld. Met de ervaringen uit ieders praktijk is een assessment tot stand gekomen dat aansluit bij vier verschillende thema’s op het gebied van leidinggeven:

 • Lef om te leiden 
  hierbij draait het om visie op werkinhoud, kennis van wat er nodig is, de motivatie om een team verder te ontwikkelen en de vaardigheden om dit te realiseren.
 • Lef om te laten 
  de (aspirant) leidinggevende moet in staat zijn medewerkers ruimte te bieden, vertrouwen op te bouwen en hen de kans geven de eigen regie te voeren.
 • Lef om te leren 
  hierbij gaat het over het reflectief vermogen, het in staat zijn te ontdekken wat de eigen persoonlijke sterktes en zwaktes zijn en de bereidheid tot het volgen van scholing.
 • Lef om te geven 
  een (aspirant) leidinggevende moet bovenal oog hebben voor de balans tussen lichaam en geest en werk en privé. Hij of zij moet in staat zijn om (flexibel) om te gaan met de onzekerheden en tegenslagen die horen bij leven, leiden, laten en innoveren.

‘Leiders met Lef’ is een uitdaging! Organisaties die deelname aan dit assessment van hun leidinggevenden wensen, beschikken zelf ook over deze competenties. Zij stimuleren en faciliteren hun medewerkers om deze uitdaging aan te gaan. Mede daarom hebben wij een assessmenttraject ontwikkeld waarin we samen met (aspirant) leidinggevenden en hun werkgever op zoek gaan naar de betekenis van ‘Leiden met Lef’.

Onze werkwijze

Om te bepalen welke van de vier thema’s binnen ‘Leiders met lef’ het beste aansluit bij de (aspirant) leidinggevende, vindt er altijd een startgesprek plaats. Hierin staan we uitgebreid stil bij wat ‘Leiden met Lef’ voor iemand persoonlijk betekent. De werkgever geeft hierbij aan welke kwaliteiten en ontwikkelpunten zichtbaar zijn. De (aspirant) leidinggevende presenteert zijn of haar persoonlijke visie op het thema ‘Leiden met Lef’. Vervolgens toetsen we deze elementen in het assessment Persoonlijke Kracht en Ontwikkelschouw. Het assessment wordt afgesloten met een interactief gesprek met zowel de werkgever als de (aspirant) leidinggevende. Zo is er een optimale match tussen mens en organisatie!